Тези записи са врачки и махленски клюки. Искате сега да се съберем, да си говорим нещо и после да накараме други хора да ни проверяват какво сме си говорили. Това заяви в ефира на Нова телевизия министър-председателят на България Бойко Борисов по повод на скандала "Яневагейт".
"За мен важен е успехът, че двете не са в съдебната система. Щом смятате, че има зависимост на съдебната от изпълнителната власт, няма да коментирам пак. Нямам общо нито с Ченалова, нито с Янева. Не съм говорил с главния прокурор. Аз съм си спокоен. Не ме питате за санирането, не питате за това, което съм направил. Каките какво казали, врачката какво казала... Маг Светлина какво ви казала", повиши тон премиерът Борисов, а Виктор Николаев се втурна да го успокоява "Нека да успокоим топката. Благодаря ви, това ви беше коментарът."

"Пеевски не го знам изобщо. Ако имам общо с него, ДПС ще ме подкрепят и няма пак да си правят модела "Орешарски". ГЕРБ е партия която и сама и в опозиция устоява. За мен е по-добре да загубя избори, но да остана честен и с вдигната глава. Не, чакайте, искам да коментирам и на Цветан Василев интервюто. Това е опорната точка на новата група - Прокопиев - Радан Кънев за дискредитирането на ГЕРБ. Без нея не може да се управлява. За 25 години, няма кой да застане и да каже, че друга партия е направила повече от ГЕРБ. Прокопиев преди идваше при мен да ми се оплаква, че Цветан Василев иска да го убива, пък сега му публикува интервюта. Той мисли, че а съм забравил. Не съм се оцапал с тях", каза разгневен премиерът.

Кръгът „Капитал“ ми даде министри, но ги изгоних, защото някой не ставаха. Става въпрос за Дянков, Трайков, Караджова, Плевнелиев. Пеевски и Прокопиев са еднакви. Първият влияе на БСП, а вторият на мен. Но след като ги разбрах, ги изгоних“, добави Борисов.

""Виваком" се продаде по време на правителството на НДСВ и тя сега е 100% частна компания", заяви още той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ