Премиерът Бойко Борисов пристигна на официално посещение в Република Южна Корея. Това става ясно от снимка, публикувана в личния профил във фейсбук на премиера.

"
Пристигнах в Сеул в навечерието на 30-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между между България и Република Корея. Това е първото посещение на български министър-председател в страната. Целта на визитата е разширяване на сътрудничеството в политическия, икономическия и културния диалог между двете държави", написа Борисов.

По време на посещението си Борисов ще се срещне с премиера на Република Корея Ли Нак-йон и с президента на Република Корея Мун Дже-ин.

Той ще посети Центъра за научноизследователска и развойна дейност на компанията „Hyundai Motor Group“ в гр. Хуасонг, както и Университета за чужди езици „Ханкук“ в Сеул.

В официалната делегация са още заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщения Росен Желязков и министърът на икономиката Емил Караниколов.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!