Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов се е срещнал с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Това става ясно от снимка, публикувана в личния му фейсбук профил. Ето какво написа Борисов като коментар към фотоса:

"Уверих председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че ако след изборите ГЕРБ управлява, ще продължим политиките ни за разширяване на Европейския съюз към Западните Балкани.

България трябва да използва Договора за добросъседство с Република Северна Македония като база за постигане на компромиси с нашите западни съседи. Единствено при разширяване на ЕС към Западните Балкани в регионът ще има траен мир, устойчиво развитие и общ просперитет. Отговорността ни към бъдещите поколения ни задължава да продължим усилията в тази посока.

Подчертах пред Урсула фон дер Лайен и категоричния ми ангажимент България да настигне останалите европейски държави в справянето с COVID-19, да се върнем на пътя ни към Еврозоната, както и да подкрепим усилията на европейските лидери за преодоляване на енергийната криза и климатичните промени. За целта ГЕРБ ще положи усилия да спечели категорично изборите на 14 ноември и да работим за конструктивен диалог с останалите отговорни политически сили в България.", написа Борисов.