Избори като всички други. Това бяха първите думи на премиера Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас в Банкя. „Направиха се промени в Избирателния кодекс, защото целта беше да се са даде по-голяма възможност да се улеснят хората, да гласуват максимум всички, които желаят да гласуват и в чужбина и в България”, заяви Борисов пред журналисти.
„Направиха се, за да може действително всеки желаещ да може да гласува”, коментира още той промените в изборните правила.
 
„Доколкото имаме информация, навсякъде секциите си отвориха, работят. Дай Боже, избори като всичко останали – да минат мирно, тихо, и най-добрите да победят”, каза още премиерът.
 
На въпрос дали има информация за купуване на гласове, Борисов отговори: „Не се меся в тази работа. Има ЦИК, има човек от правителството в лицето на Томислав Дончев, който отговаря, МВР, дежурни прокурори. Аз роля нямам в днешния ден друга”.
 
В отговор на въпрос защо е гласувал и за референдума, Борисов заяви: „Винаги съм считал, че по важни теми винаги е важно да се пита народът. Да се избягва популизма да се мисли предварително. Няма как да не гласувам за нещо, което дава пряка демокрация”.
 
„Други отговарят за избирателна активност. Но след десетина часа ще я знаем. Важното е да чуем гласа на хората и ние като управляващо мнозинство да си преборим доверието. Вотът за управляващото мнозинство и подкрепящите партии е важен”. 

„Нека мине днешния ден, не мисля, че е правилно да говоря за ремонт на кабинета в деня на изборите”.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ЕКСПРЕСНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА!