Имаме коалиционно споразумение, в което ясно е написано какво трябва да правим четири години. В коалицията "Обединени патриоти" си имат свои правила, за които нито се интересувам, нито съм информиран, нито ми е работа. Толкова ежедневни станаха техните спорове, та не намирам за интересно дори и да ги коментирам. С тези думи в Брюксел премиерът Бойко Борисов коментира поредните трусове при коалиционния му партньор. 

Той уточни, че днес е имал разговори с вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, а само преди дни при него на среща е бил Волен Сидеров.

Борисов коментира и грозния начин, по който бе очернена България след убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова.  "Считаме, че заради изборите май месец, много от партиите се опитаха да използват един случай, за да очернят една от най-големите партии", уточни Борисов.

"Едно голямо извинявай, поред. Как на базата на фалшиви новини и публикации и се очерни държава? Не сме били в хипотезата на Малта или Словакия. Благодарих на Ангела Меркел за мерките на германските власти", добави той. 

"Изключително важно за българските граждани, които живеят във Великобритания, както и за английските граждани в България, да намерим възможно най-добрият изход за всички. „Емоцията е силна, англичаните си тръгнаха не ние, но това е техният избор. Не бива да се подвеждаме по емоциите, защото след това ще страдат хиляди, хиляди хора, а и със сигурност ще се отрази на финансите, икономиката, на всичко в Европа”, заяви Борисов преди важната среща на върха, на която ще се обсъжда излизането на Великобритания от ЕС.