Работих много за срещата на върха ЕС- Лига на арабските държави. Независимо от диаметрално противоположните мнения, те са много важен партньор. Това заяви в Египет премиерът Бойко Борисов.

„С президента ген. Сиси сме добри приятели от много години. Това е едно признание и за него - да дойде целият Европейски съвет тук в египетския град Шарм Ел-Шейх”, добави той.

Българският министър-председател отбеляза, че страната ни води прагматична и балансирана политика и сме изградили еднакво добри отношения със страни като Египет и Турция, Иран и Израел, Косово и Сърбия, САЩ и Русия. Отношенията ми са такива, че да не излагаме на риск България в едната или в другата посока, точно обратното, подчерта премиерът.

„По-добре е да си говорим с тях, да внушаваме нашите ценности и да се опитваме да помагаме. Контактите трябва да се задълбочават", каза още премиерът преди началото на важната среща.

На въпрос за отношенията на страната ни със Саудитска Арабия, министър-председателят Борисов заяви, че се работи по много инвеститорски теми. Специално акцентира върху енергийната сфера, където има проявен интерес от тяхната държавна енергийна компания към газовия хъб на наша територия.


 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ