Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес се възмути до дълговете, които кабинетът "Петков" не спира да тегли, сега продължи срещите си със симпатизантите на партията в региона.

По стара българска традиция той бе посрещнат с баница, която предаде на ПР-ката си Севдалина Арнаудова.

"Видях, че малко ви доскучава да слушате за пари, но..", каза Борисов, взимайки думата след Томислав Дончев, който предупреди, че коалицията "Петков" е въвела 30% данък ДАК - "Данък Асен и Кирил".

"Гледам ги - ще дават отстъпка за горивата и на тоя шофьор, дето си брои стотинките и на тоя с Ферарито или Бенстливо. И защо? Защото ги мързи.

Мързи ви да седнете и да кажете - на тея нуждаещите ще дадем по 1 лев, а на тия другите няма да дадем нищо.

Тая мярка е за 1 милиард и ще ги откраднат през бензиностанциите. Казват, че 8 милиарда са крали ГЕРБ, което не е вярно, а те ще откраднат 10 милиарда.

За каква промяна говорим? Ама айде - да не се сложим.

Нямаше да да дойдат толкова хора, ако не бяха уплашени. То и нас ни е страх.

Страх ни е не от репресии, а от това, което ще се случи, ако мине актуализацията на бюджета.

Радев знае, че есента ще има служебно правителство и заради това му е добре да му актуализират бюджета.

Самият Василев призна, че бюджетът им не е реформаторски. Те само харчат, харчат", каза Борисов и допълни: "Да знаете, че магистрала "Струма" няма да има".

Протести, каквито България не е виждала, ще свалят кабинета „Петков“, щом се случи това ВИДЕО

Хората ще ги бият с камъни, защото това внушаване, че правят нещо, а всъщност само дългове теглят - ще ги плати ние. И само след месец хората ще ги забравят, защото искат промяната. Промяната е промененият ГЕРБ - това очакват хората и ние нямаме право да се злобиме на хората", заяви бившият премиер.

"Видно е, че сегашните управляващи не могат. Нещо все говорят от името на Щатите.

На срещата на евролидерите всички ме питаха - "Готови ли сте есента да се върнете на власт?".

Кабинетът "Петков" лъже Брюксел. Особено по темата за Северна Македония", категоричен бе Борисов, който допълни, че това е най-корумпираното правителство.

"За съжаление освен "Струма" няма да видим и еврозоната. Хърватия, която бе зад нас и се учеше от нас, влезе. Не само инфлацията е проблем у нас. Отчаяни са от това, което виждат в България.

А на скептиците ще кажа - посочете ми една държава с евро, което да е по-зле от нас и да е оставена да падне. Ето пример - Гърция.

А ние какво - ще сме все в чакалнята! Защо? Защото избрахте промяната! С прискърбие го съобщавам", допълни бившият лидер на ГЕРБ.

"Говорят за продоволствена криза. Да питам - какво на нас ни пречи войната в Украйна? Военнопромишленият комплекс работи на макс. Ние сме втори в Европа по производство на слънчоглед, жито, царевица. Каквото е Украйна за Европа ние сме малко по-малки.

На базата на какво изпуснахте цената на олиото? А инфлацията вече е 40% и повече. Сиреч - в България, която е житница, за каква продоволствена криза ми говорят те? Имаме шест пъти повече от това, което ни трябва, за да изхраним българите. Май искате да изнесете житото - защото цената навън е висока, пак да направите далавера", каза Борисов.

"Ако не се правиш на ястреб няма да има проблеми с газа, но докато се правят на ястреби ще плащаме скъпо", допълни той.

"Ние сме и житница, и земеделска държава, и електроенергията я произвеждаме в България. Кое налага да вдигат тока?

Ако Добрев или Теменужка бяха дошли да ми кажат, че ще вдигат тока... и депутати нямаше да са.

А сега се опитват да оправдаят некомпетентността на сегашните управляващи с външни фактори. Е, да де, ама други държави нямат това, което ние имаме.

Сега хората започват с умиление "Абе, май с ГЕРБ и Бойко си беше по-добре".

А за бежанците... алчността им ги заведе в 5-звездните хотели. Угодиха на бежанците, а ликвидираха почивките на българите, на българските работници.

Те удариха точно работещите българи. Защо? Ми защото... Калинка ли беше тая, дето се въртеше по коридорите при нас. Те там работеха на третото ниво, ако бяха добри да сме ги направили министри. Макар, че и Асен Василев го правихме министър, но той беше добър, а сега се провали", каза Борисов.

"Народът ще очаква да ги спасяваме, ако приемат актуализацията на бюджета. Но няма да можем, защото още първата година ще трябва да извадим 15-20 милиона, за да покрием дълговете им, а няма да можем, а на втората година ще трябва да ги приключим", поясни бившият премиер.

"Ядат и пият в Министерски съвет, а обещаха, че ще работят денонощно. Ей така ще им мине времето - 0, но с огромни дългове.

Лъжат и пенсионерите, че им дават пари, а те всъщност през инфлацията си ги прибират. Но когато не им работи икономиката и индустрията как ще плащат тези пенсии? С 50 лева, дето аз давах, можеха да купят нещо, а сега с тия 60 лева не могат да купят нищо", каза още бившият премиер.

"С една дума – на нас народът може да разчита. А управляващите или веднага или после – да се оправят сами, защото няма оправяне. 

За година и половина държавата стана пустош. В момента Ви грабят, бе, хора. По 30 хиляди лева на дете ви грабят, а вие им помагате.

Тези нито са глупави, нито са прости. Просто са лоши хора, които искат след тях да остане пустош и всеки, който дойде след тях да страда и да не може да се управи

Това е в интерес и на външни фактори, защото България имам дадености за живее добре. Да, не можем да станем Швейцария, но… сега вече сме много, много назад.

Ще се опитаме да се оправим, защото рискът за партията да влезе в управлението при тези параметри е голям. Не знам дали след подобно нещо ще можем да се вдигнем отново", завърши Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!