Бойко Борисов днес е на среща в сливенско с тормозените от МВР на Бойко Рашков кметове на ГЕРБ, след като вчера посети поморийското село Бата. Той се включи във "Фейсбук" от дома на бившата земеделска министърка Десислава Танева. Оказа се, че и тя е тормозена от МВР.

"При прасетата и в Белене да ги изядат! Пак късмет, че сме в ЕС", коментира Борисов разказа на един от селските кметове.

"Казвали са на хората, че като вземат властта, ще махнат всички кметове на ГЕРБ", разказа друг селски кмет.

"Това изгради Христо Иванов с ДПС, Слави Трифонов и останалите", отговори му Борисов, атакувайки конкурентите си при поредното включване във "Фейсбук". 

"Христо, радваш ли се на демократичните избори, които проведе? Това ли ти е реформата? Не те ли е срам да клечиш пред ДПС", обърна се Борисов по адрес на Христо Иванов.

"Е, това ли им е демокрацията, това ли им е Европата", чуди се Бойко Борисов.

"В деня за размисъл ми се обади един мъж. Беше любезен, представи се за служител на ДАНС и трябва да се видим по някакъв подаден сигнал. Предложих му да е в офиса на ГЕРБ. Каза ми "Не, не може! Можем да дойдем на адрес". Аз приготвях закуската на децата, след 30-ина минути дойдоха две момчета, любезни, представиха ми един протокол, поисках да го снема, но казаха, че е секретен.

В протокола пишеше, че няма да нарушавам член от ИК. Подписах, засмях се, че това просто не може да е реално... Това всичко беше насочено само срещу наши кметове", разказа на Борисов своята среща с правоохранителните органи бившата земеделска министърка Десислава Танева.

След това Борисов коментира преговорите за съставяне на правителство.  "Такова ниско продаваемо шоу като тези преговори аз не съм виждал. Не знам Христо Иванов и неговата компания как се чувства с тези хора, които са в една кошница, Мая Манолова, Румен Овчаров, Татяна Дончева, Мустафа Карадайъ. Това, което правят в момента е забавно, но хората след това ще страдат.

Днес Асен Василев казал, че ще съберат около 2 млрд. лв повече приходи, защото НАП и Митниците работят. Мислиш, че хората са забравили, че именно заради ковид кризата плащането на данъците беше отложено и това, което отчитате сега са приходите от миналата година“, заяви Борисов.

Той припомни думите на Румен Радев, който заяви, че правителството на Борисов е „изцедило“ бюджета, а днес назначеният от него финансов министър казва точно обратното.

Борисов отново засегна темата за резкия спад на имунизацията, което ще се отрази на икономиката, но без ваксини те няма да дойдат. „Сега всички сте се огледали да фалирате или да приватизирате ББР. Харчите пари, които още не сте събрали, а при тази ниска ваксинация нищо няма да дойде в хазната.

Токът поскъпна, газта поскъпна, което ще се завърти през бизнеса, ще завърти инфлацията и когато хората се усетят излъгани тези вече няма да ги има.

Единствения човек, от който зависи нещо, се казва Станислав Трифонов, който го няма на преговори и не носи никаква отговорност. Щели да правят плаващи мнозинства, едните пенсии ще искат, другите да приберат банката и никой няма да носи отговорност за нищо, докато източат държавата, както сме го виждали вече“, заяви Борисов.

"Трета седмица се увеличава безработицата, хората са на море и не го виждат сега. Ние на служебно правителство актуализация на бюджет няма да гласуваме, това е безотговорно.

По-високите приходи се дължат на повишаването на цените на енергоцените. Цените на природния газ са се вдигнали с 85%. Той отчита разликата от 40-те милиона, но това вдига инфлацията, това е най-неустойчивото. При нашето правителство всички синдикални организации щяха да пищят зверски.

Най-масовия бензин цената му е с 20 на сто от началото на годината се е повишила, а цената на тока, е близо 70% повишението. Като си спомням с КРИБ колко много се разправяхме за всяко едно такова вдигане на цена, сега тихо, все едно не става.

Това мога да им кажа, а пък на хората от Враца, Монтана, Видин, Търново, нека Радев им обясни що взеха парите от магистралите, за да ги похарчат и обявят някаква програма. Сега ви залъгват с тези приходи от 2 млрд.

Ние сме на последно място по ваксинация, 12,6% сме, народът ще го разболеете, бракувате ваксините, ще препълните болниците, тази разлика няма да работи.

"Фич" са ти го написали, Асене, и номерът, който правите, е да кажеш заложете и раздуйте разходната част, но без ваксини тези 2 млрд. няма да дойдат. ЕС ще те оставят, след това пак ще дойдем ние както предишния път, 6,700 млрд. с фалиралата КТБ. Сега се оглеждат пак да фалират ББР", продължи Бойко Борисов.

"Такъв страх не съм очаквал, че могат да насадят. Токът поскъпна, горивата, парното, газта поскъпна, сега не се усеща, че няма парно, но хората, когато се усетят излъгани, тези няма да ги има, ще са някъде надалече.

Единственият човек, от който зависи нещо, е Станислав Трифонов. Той не поема отговорност, не участва в преговорите, Нинова не я щат в БСП, иска да прави правителство, пратил там Тошко да си говори с политиците. Моделът "Борисов" означаваше строителство навсякъде, най-ниска безработица, отличници в ЕС по най-нисък дълг и най-дефицит.

Икономическият и финансовият министър само чегъртат, те не се занимават с други неща. Асен Василев вече е заложил 400 млн. от плана, ами ако плана не се поеме?", заяви още Борисов. 

Той се възмути от празните приказки по темата "Северна Македония". В момента говоренето било само, за да се угоди на едно чуждестранно посолство. 

"В тая криза антиваксърска, Радев ще си ходи на опера в Залцбург, да харчи държавни пари", възмути се още бившият премиер. „Те говорят определени глупости, че гледали програмата, ама коя програма.

Нинова говори, че е против приватизацията на ББР и концесиите на магистралите, но после като гласуват в зала ще минат и без нейните гласове, защото за това ще им трябват 61 гласа, нека знаят хората“, заяви Борисов.

Десислава Танева допълни, че ГЕРБ са спечелили изборите в България и никога до сега никой не е следвал хората с патрулки.

„Ние и с машините в България сме първа политическа сила. 1% от чужбина Трифонов брои, за да спечели изборите“, заяви Борисов и допълни, че именно заради тези репресии обикаля градовете и ще завеждат дела. 


 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 25 юли 2021 г.