Моето предложение ще бъде – БНТ и БНР, където държавата дава финансирането да станат безплатни по време на избори за всички политически партии.

Това каза по време на извънредно заседание на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

Демокрацията е доказала, че с работеща многопартийна система, дава най-добри резултати. Така че дебатът за какво да се харчи субсидията - да има правила за какво може да се харчат парите“, заяви Бойко Борисов.

„Ние сме били против, след референдума да се увеличават партийните субсидии. Но знаете, в парламента се предизвиква криза – беше прекъснато заседанието на парламента. Няколко пъти говорих с финансовия министър, с Валери Симеонов, не можехме да направим кворум да приемем бюджета.

За мое най-голямо съжаление, в момента, в който гласувахме партийните субсидии, 30 точки ги минахме за половин час. Сиреч, оказа се, че другите парламентарни групи се интересуват от тази точка само в бюджета.

За мен бюджетът беше по-важен, защото става въпрос цяла година какво ще работи държавата, общините и министерствата и заетите в производството хора да бъдат спокойни. Но тази тема няма да я сваля от нашето внимание.

Затова възлагам анализ на финансовия министър, защото сега ние на сляпо подкрепихме предложението на БСП, за да се приеме бюджетът – откъде дойде цифрата 8 лв., на база на какъв анализ“, допълни още премиерът Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!