"На днешния празник на Българската армия и Ден на храбростта отдаваме заслужена почит към всички български воини, жертвали живота си, за да пребъде България", написа премиерът Бойко Борисов в личния си фейсбук профил по повод днешния Гергьовден.

"Отправяме и най-искрена благодарност към военнослужещите, които днес продължават да бдят над сигурността на нашата страна. Воинските доблест и родолюбие са една силна опора за обществото ни не само в историческите битки, но и в мирно време, когато, за да се справим с тежко изпитание, са нужни усилията на всички български граждани.

Със сигурността на страната ни компромис не трябва да има. Затова модернизирането на българските въоръжени сили и повишаването на мотивацията на служителите в отбраната остават наш стратегически приоритет.

На Гергьовден празнуват хиляди именици, както и всички животновъди. Бъдете здрави и благословени!", сподели още Борисов.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес премиерът отиде при военните от Црънча. Там той разкри и кога пада извънредното положение, както и кога може да бъде върнато.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!