Тези сестри ги познавам, идвали са при мен. 500 млн. повече в здравеопазването дадохме с новия бюджет. Мисля, че с много добро се разделихме. Останах малко учуден от това, което се е случило. С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира решението на медицинските сестри да се барикадират в НС. 

"Това са български сестри, български майки и съпруги. Какво толкова е станало, че са преспали там – да ги дърпат, бутат и извличат насила не е красиво и джентълменско. Но не е и красиво тези, които злоупотребяват с тях. Има политически привкус. То се вижда кой отива при тях. Това не е правилно!

По-добре е така - че не се опитват със сила“, допълни той.

"Съжалявам, че тези, които най-много говорят за върховенство на закона, най-малко го спазват. Ако говорех като президента Румен Радев, щях да кажа, тъй като НСО е на негово подчинение, че виновен е началникът на НСО, но аз не говоря така", добави той. "Ако някой се опита да ми прехвърли вината, имам първия отговор", посочи той.

"Изключително съм доволен от строежа на газопроводните магистрали. Балкански поток е 15 млрд. куб. метра. С тези компресори и съоръжения, които се изграждат, можем да вдигнем капацитета до над 20 млрд. куб. метра газ да прекарваме като транзит", каза още премиерът, който днес инспектира строителството на АМ "Хемус".  
 
"От 15 март вкарваме още работници. Работим активно по тази тема. Що се касае до магистралите... Това, че се случва, е благодарение на мен. Това, че насочихме усилията си и в тази сфера, няма да има българин, който после да не се възползва. Стотици строители работят на лотовете", заяви Борисов.   
 
"И като се има предвид, че ЕК ни извади от държавите с дисбаланс в икономиката. Всички тези строежи ни наредиха преди Германия и Холандия. Това, че с Естония сме държавите с най-нисък външен дълг, че сме от малкото държави в света, чиито граждани спят необезпокоявани от нелегалната миграция", каза още той.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ