Категорично се обявяваме против начина, по който се налагат политически искания, уронвайки по този начин авторитета на цялото съсловие и системата на здравеопазването, неглижирайки огромните усилия и постижения за постигане на определени резултати в процеса на реформиране на българското здравеопазване. Това съобщиха от столичната лекарска колегия на БЛС.

Повод да думите им бяха цирковете, които барикадиралите се медицински сестри в сградата на парламента, спретнаха.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес една от жените излезе на перваза и предизвика инфарктна ситуация.


Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„Единственият начин за напредък и развитие е в рамките на закона и по установеният ред след провеждане на легитимни преговори между легитимни организации“, казва от столичната лекарска колегия по повод случилото се.

Медицински сестри се барикадираха в Народното събрание ВИДЕО

„Призоваваме премиера Бойко Борисов и правителството да не се поддават на шантаж и натиск от 5 медицински сестри с неясна принадлежност и легитимност, за налагане на реформи в здравеопазването, които нямат реална икономическа и структурна обоснованост, а само политически характер. 

Спряха тока на протестиращите медсестри в парламента ВИДЕО

В противен случай ние, българските лекари ще реагираме и ще направим контрапротест в защита на нашите авторитет, съсловие и система на здравеопазване.

Лекарската съсловие абсолютно е готово да застане и да се противопостави на прилагане на реформи, които са удобни на шепа хора, за които съсловието положи достатъчно усилия“, допълват столичните лекари.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!