Премиерът Бойко Борисов се пусна на живо във фейсбук от където стана ясно, че инспектира АМ "Хемус" от хеликоптер.

Изключително тежка местност, но виждаш колко добре е направено, виждаш ли долу работните пчелички, колко строители има, обърна се премиерът към финансовия министър Кирил Ананиев, който е заедно с него в хеликоптера. Цяла Северна България ще се възроди. Да видят всички как нашите прекрасни строители правят новите пътища, отбеляза Борисов.

Борисов обобщи, че аутобана струва близо 2 млрд. лв.

По думите му тази година се пуска пътя между Ловеч и Плевен. Той обърна внимание, че строителството се случва по време на пандемия, докато много наши съседи са в локдаун.

От инспекцията става ясно, че пътят София-Варна ще е с 2 часа по-кратък след приключването на магистралата. 

Борисов отчете, че именно поради трудността на строежа никой до момента не я е започвал.

"Така снимахме и газопроводите и вече са под земята и работят. Снимайте сега и магистралата, защото като я пуснем ще забравят колко трудно е строена", отчете още Борисов. 

Премиерът изрази увереност, че хората вярват, защото виждат резултатите, както и с "Балкански поток". Той показа изключително трудните участъци, по които се работи, за да стане една европейска магистрала. 

Лидерът на ГЕРБ благодари на археолозите за добрата им работа и затова, че са работили бързо, за да не се спира строежа на магистралата. 

Министър Ананиев отбеляза, че бизнесът ще бъде много доволен, защото разходите за пътуване ще бъдат по-малко.
Премиерът изтъкна, че дефицитът на страната ни е най-нисък Европа, а дългът - най-малък.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!