Международна видеоконферетна връзка за коронавируса се провежда в момента. От българска страна в нея участват премиерът Бойко Борисов и Оперативният щаб за коронавируса у нас.

Вече говориха израелският премиер Бенямин Нетаняху, унгарският премиер Виктор Орбан, италианският Джузепе Конте, австрийският канцлер Себастиан Курц и румънският премиер Лудовик Орбан.

Експертно мнение дават специалисти от всички страни - участнички в конференцията.   

 

Най-важната дума в този разговор е "солидарност". Много е важно да осигурим поне тестовете за нашите държави. Важно е светът да се напрегне и да намери решение. Убеден съм, че стопанската и финансова криза чукат на вратата.

Изключително притеснени сме и заради нелегалните мигранти, които влизат в Европа. Това са стотици хиляди хора, които не са под контрол. Идват от много тежко заразени райони, така че това е допълнително утежняваща ситуация в региона", каза българският премиер Бойко Борисов.

Той увери лидерите, че у нас са въведени строги ограничения. "В България проблем е затварянето на училищата и детските градини, защото родителите не могат да отидат на работа. Освен това, ако градският транспорт ако бъде спрян, ще блокираме всякакъв стопански живот", допълни министър-председателят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!