Скандал е премиерът да яде гъши дроб с Марио Николов, който е разследван от ОЛАФ и всичките му ортаци вече са в затвора в Германия. Това казва в интервю за в. "Поглед" столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.
"Питали ли сте се защо в България никой не пусна снимката от първите страници на “Ню Йорк Таймс” и “Хералд Трибюн”, на която се вижда как Марио Николов и Сергей Станишев ядат заедно гъши дроб? И то във фабриката, която ОЛАФ разследва за източените пари на европейските данъкоплатци. И която е дала 200 хиляди лева на организацията на Станишев. Иска ми се да ги видя на снимка тези двамата хубавци, но в българската преса", допълва Борисов.

По повод обвинението на президента Георги Първанов, че столичният кмет прави “гаф след гаф” след изказването му за Възродителния процес, Борисов коментира: “Затова неговият рейтинг се срива непрекъснато, а аз го бия в социологическите проучвания всеки месец”. “Президентът Първанов наруши добрия тон между институциите. Може би Доган му е казал така”, предположи Борисов.

“Явно Доган е много силен. И когато усеща заплаха от мен и ГЕРБ, пуска марионетките си да говорят срещу мен. А силата му се дължи на сигурните му, отиващи да гласуват под строй 600 хиляди гласа”, каза още Борисов.  
"В държавата на Станишев и Първанов той може да прави каквото си иска", посочи още столичният кмет.  /БЛИЦ