Убеден съм, че визовият режим ще падне. Мисля, че следващата ни среща ще бъде точно за отпадане на визите. Мисля, че президентът Тръмп ме разбра, че може да остане в сърцата на българите за много години, ако направи този жест с визите. Това заяви след края на срещата си с държавния глава на САЩ премиерът Бойко Борисов.

„Тръгвайки си ми каза: Обещавам да работя много активно и да ти дам отговор кога”, добави той пред българските медии.  

"България – стратегически газов хъб, на който съседните страни да могат да си направят диверсификациите. Направих необходимото. Те ме разбраха. Мисля, че максимално съм успял да защита интересите на България.

За „Белене” – отделихме около 15 минути. Белене е 100% българска централа със 100% собственост върху реакторите. Белене не е руска централа. Това не е руски проект”, отсече той.

"Днес гледахте официалната церемония, мисля, че ви хареса. Гордейте се, че сте българи! Идеше ми да се разплача като знам, че майка ме гледа отгоре", коментира още той. 

Във връзка със сигурността в Черно море, Борисов заяви, че винаги е казвал, че е за колкото се може повече учения, за да може възпиращата мощ да бъде ясна за всички.

„Черно море си е сигурно и се надявам нашите най-хубави курорти. Ако всичко му е наред на президента Тръмп, ще дойде в България. Очертаваме се не само като най-сигурна, но и като най-балансирана от всичките ни съседи. Ние веднъж не повдигнахме на Тръмп дума срещу трета държава. Работим за просперитета на България.

Ако сега се върна на среща, след тази, Тръмп ще говори дълго пред българските медии.

На въпрос каква е разликата между Обама и Тръмп, премиерът заяви, че Овалният кабинет си е същият, политиките са различни.

"Тръмп е твърд и защитава своя интерес. Мисля, че и аз бях достатъчно твърд. Казах му, че ако ние не сме балканския център за диверсификация на газ, как да обясня на българите, че Гърция може, а ние – не", каза той.