Moody's е една от най-добрите рейтингови агенции в света и отразява, че рейтинга на България е висок и се покачва. Нямали сме икономическа политика. Нали беше фалирала? Успешно приключени реформи, амбициите са за влизане в еврозоната са напълно реални. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекция из Родопите. 

Министърът на финансите Кирил Ананиев подаде на премиера лист, на който е преведен част от анализа на Moody's. Двамата седнаха и прочетоха няколко реда. 

Това означава, че сме извършили всички реформи и сме създали необходимия капацитет, който изискваше ЕИБ. На 10 юли 2020 финансовите министри на държавите от ЕС официално одобриха влизането на България във финансовия механизъм за влизане на еврото в държавата. 

Валутният борд на страната е подкрепен. Нали бяхме фалирали? Лъжците говорят.

С влизането на банковия съюз България прави голяма финансова и икономическа стъпка. Това оборва всички умни, красиви, по-красиви, грозни и глупави. Кредитният рейтинг се облагодетелства от стабилното правителство.

"Новият бюджет ще бъде за хората - ще има и за малките населени места, ще има и за другите", посочи премиерът. 

"Страната разполага със значителни фискални резерви, които Мооdy's очаква да се запазят на равнище от около 10% от БВП. Стабилната перспектива допуска, че бъдещето правителство ще бъде сформирано след изборите ще продължи ангажиментите към влизането на еврозоната и ще запази фискалната политика с балансиран бюджет. 

Ако това е вярно, Ананиев, аз нямам коментар. Радвам се, че си с мен. В Родопите хората ни се радват - заради строителството на пътищата", заключи премиерът.