Сметището в Суходол е законно, заяви столичният кмет Бойко Борисов, а жителите на квартала заплашиха, че ще съдят Столична община.

Борисов припомни, че депото за отпадъци в Суходол има комплексно разрешително, издадено от Министерството на околнат асреда и водите /МОСВ/, както и всички надлежни документи.
„Работим с хората там
и се надявам, че Суходол няма да бъде използван за политически цели”,  коментира столичният градоначалник.

По- рано днес жителите на квартала, където се намира депото, взеха решение, че ще заведат съдебен иск срещу екоминистерството, Регионалната инспекция по околната среда и водите и Столична община. На събрание в читалището суходолци решиха, че искът ще бъде заведен заради решението за отваряне на първа клетка на депото за отпадъци в Суходол. Освен това  недоволните се готвят да съдят и служителите на Генерална дирекция „Околна среда” към Европейската Комисия Джордж Кремлис и Реналдо Мандметс, които също са изразили позиция, че първа клетка на депото трябва да бъде отворена.
Жителите на Суходол
заплашиха и с ефективни  протести действия срещу извозването на софийския боклук на сметището. За пореден път сме излъгани, защото миналата година  беше обещано, че  депото за отпадъци да бъде отворено само за една година, оплакваха се суходолци. /БЛИЦ