Днешната пресконференция на ГЕРБ в Хасково мина с редица бисери. След като Томислав Дончев разказа смешна история за кон, а после Борисов разказа виц за Перник, дойде ред и на нова реплика на лидера на ГЕРБ, която разсмя залата.

"Гледам го Кирил Петков с един тъжен тон и голямо състрадание говори. Те управляващите са големи артисти, то и аз съм много добър и не оставам по-назад де“, каза бившият премиер и развесели аудиторията.

„Та гледам го Кирил Петков излезе и с голямо състрадание вика: „1,2 млрд даваме, за да осигурим жито и хляб за всяка трапеза. Абе уважаеми медии, ходихте ли да видите 1 кг жито дали сза купили?! Ние ги гледаме", уточни той.

И изтъкна: "Изтормозиха фирмите – рекет, мутри. Мутрите им платиха протестите и лично премиерът е свидетел на човек с „Магнитски“.

"Трябва да се оставят да се сринат до край. Радев носи отговорност за случилото се. Както казват в романа: „Аз съм те създал, аз ще те убия“, добави Борисов.

И призова: "Ето защо – консолидирайте се, действайте, обяснявайте на хората. Като видите жица, кажете, че това ще го откраднат. Като видите тръба, кажете, че и това ще го откраднат. Като видите нещо трето, кажете: „Това вече го откраднаха“. Престанете да повтаряте „Оставка“.

"Пожелавам ви приятен уикенд, приятен април, приятно лято... И така леко-полеко ще стигнем до един приятен 9 септември", каза още той.