По разпореждане на премиера Бойко Борисов началникът на Дирекцията за национален строителен контрол Иван Несторов ще направи утре спешна проверка по Южното Черноморие. Това съобщават от регионалното министерство.

Заедно с експерти от РДНСК- Бургас и на Службата по геодезия, картография и кадастър - Бургас, той ще провери сигнали за дейностите, които се изпълняват на къмпинг "Градина", в района на къмпинг "Арапя" и плаж "Алепу". При констатиране на нарушения, дейностите ще бъдат спрени със заповед на ДНСК, пише в съобщението.

Сред най-фрапиращите случаи е този с борова гора, която  се изсича край къмпинг "Арапя" за строителството на 6 двуетажни вили. Според становище на Държавното горско стопанство в Царево имотът, който е на първа линия до морето, не попада в горска територия. От Регионалната екоинспекция в Бургас и Община Царево заявиха, че строителството е законно.

Строеж на Шофьорския плаж в местността Алепу близо до Созопол. Той е известен като плажът от последната сцена на филма "Оркестър без име". В интервю за Нова телевизия от фирмата-строител обясниха, че са започнали укрепване на свлачище. А вилното селище, което предстои също да се построи там, всъщност трябвало да покрие разходите по укрепването.

Строеж има и на Шофьорския плаж в местността Алепу близо до Созопол. Той е известен като плажът от последната сцена на филма "Оркестър без име". От фирмата-строител обясниха, че са започнали укрепване на свлачище. А вилното селище, което предстои също да се построи там, всъщност трябвало да покрие разходите по укрепването.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!