Некоментирано остана това, което служебният финансов министър каза преди няколко дни. Ако това е така, там се говори за 15-16 млрд. нагоре дупка в бюджета. При положение, че данъчните и митниците са събрали повече, работят на макс…

Разходи, разходи, разходи и малко приходи. Всичко, за което говорите, е свързано със средства.

Г-жа Петкова завърши, че трябват мерки. По никакъв начин не се говори за програми и за мерки. Няма партия, която да повдигне тази тема, защото никой не е управлявал.

Ние твърдо сме казали, че данъци не позволяваме да се пипат, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при представянето на предизборната програма на партията. 

"Заради протестите се отдалечихме безвъзвратно от еврозоната", посочи той. 

"При тези дефицити аз трудно си го представям. Всичко, което казват за повишаване на доходи, на пенсии, се държи на нас"", подчерта Борисов. 

"Няма никакво състезание на идеи. Коцето ме търсил някъде днес, защо не съм се изказал за Джейхан. Аз представям програма, не ходим по паркингите да събираме пари. Виновен-невиновен, има съдебна система, която да реши“, отсече Борисов.

"Аз искам да отворя врати, не да затворя. В едно изречение слагат 2 противоположни неща. На всяка цена да има правителство, но няма с кой.

Караме най-хубавата ваканция до 27 октомври. Направихме голяма глупост в  Конституцията, сега я отчитам. Без да го премерим 3 пъти, няма да позволя да се отреже повече нищо.

Абсолютно безконтролният парламент направи Конституцията. Сега имаме служебно правителство, за което никой не носи отговорност, както и безконтролен парламент.

Абсолютна никаква полза няма от работещия парламент. Това, което заложихме в Конституцията, освен ако не се събираме, за да сваляме имунитет. Друга полза няма", посочи той.

"Ако искаме да носим отговорност – лидерите трябва да влязат в правителството. Само това може да гарантира стабилност. Другото са плаващи мнозинства, с които ще се изпобием в парламента“, обясни Борисов.

"Истински ме притеснява тишината по машини. Дали прибраха ролките от предишния път, дали ги унищожиха?

Според мен пак някаква уйдурма готвят. Затова настъпи тишина. Две са възможните пробойни - или в "Сиела", или в Информационно обслужване". Или и в двете.

Българите да се отърват от това мислене, да отидат да си гласуват в стаичките, за да имаме после избирателна активност", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Разпадът върви навсякъде. Когато преди 4 г. ги предупредих, че когато махат темела на сигурността – ГЕРБ, ще се въртят служебни правителства, ще забравят и за Шенген, и за еврозона, и за всичко останало.

Разградената им граница за тези 4 г. – какъв Шенген? Сега искат от нас да се върнем и да гарантираме. И са прави!

Като нация трябва да се стегнем. Няма войници, няма медицински сестри, няма полицаи, няма желаещи“, обобщи Борисов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!