Премиерът в оставка Бойко Борисов сподели новогодишното си желание на страницата си в социалната мрежа. Там той съпостави събитията по света с тези в страната и обясни кое стои в основата на успешното изпълнение на задълженията.
Вижте какво написа премиерът в оставка в социалната мрежа:

"Ако нещо може да си пожелая днес, това е само мир през следващата година.
Румъния е без правителство. В Гърция спират помощите на 90% от безработните. Македония е без правителство. В Турция атентатите са почти всеки ден.
На този фон жителите на Хитрино днес се връщат по домовете си. Успяхме да удържим обещанията си и за 10 дни, с риск за живота си пожарникарите работиха, за да обезопасят селото. Ще продължа да следя и последващите дейности по разчистване и възстановяване на жилищата на хората и инфраструктурата. 
Контролът на хората е в основата на успешното изпълнение и на програмата за енергийна ефективност на домовете. Днес например в Смолян, където са и първите санирани блокове от 2011 г., се срещнах с техните собственици. Посетих един от завършените блокове, където живущите споделят, че вече осезаемо чувстват спад на разходите за отопление. Санирането, както и всичко останало, което се строи и рехабилитира, нямаше да бъде възможно без борбата с корупцията и контрабандата през последните две години, което донесе близо 4 милиарда повече в бюджета".