Ще стане страшно за България, за Европа и целия демократичен свят, ако хора, които викат „Аллах акбар”, се качат на бойните самолети F16. Ако те попаднат на високотехнологично оръжие, ще са сериозна заплаха за нас. Голям проблем ще е, ако такъв самолет политне към американски самолетоносач. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия бившият министър на отбраната Бойко Ноев.
Според него, опитът за преврат ще има тежки последици за страната ни и е време политиците да преосмислят това, което се случва в Турция през изминалите месеци и години.

„България трябва да предотврати въвличането си в тази черна дупка на радикалния ислям, която засмука съседната страна. Нужно е да изградим мощна граница, но имам предвид икономическа, езическа и против „Аллах Акбар“. Опасността за проникването на радикалния ислям в България е голяма“, предупреждава Ноев. 

Нужни са и законодателни промени, които да позволят ислямът да се проповядва само на български, каза още бившият министър. 

Той припомни думите на турския посланик, който алармира, че ислямски училища у нас проповядват тероризъм и препоръча на специалните служби да вземат мерки.