Съжалявам, просто съжалявам. Това заяви в предаването "Алтернативата" по TV1 служебният министър на вътрешните работи и вицепремиер Бойко Рашков по повод изказването си по-рано днес по БНР, че ако е на мястото на собственика на bTV, би отстранил водещите на сутрешния блок на телевизията Биляна Гавазова и Златомир Йочев.

Той обаче остана все така критичен към двамата журналисти, като подчерта, че за него "това не е журналистика, това е нещо друго", пише dir.bg.

"Аз от 30 години и повече контактувам с журналисти, с които съм в много добри отношения. Винаги съм се отнасял с уважение към тази професия и винаги съм подхождал много отговорно, когато съм поканен да разглеждаме, да развием определена тема, която е от моя компетентност, но подобно отношение, на каквото се натъкнах вчера, никога досега не съм забелязвал и чувствал, това беше повече от обидно", обясни Бойко Рашков.

Той посочи, че е очаквал "отсрещната страна да се държи уважително, така както аз се държа уважително, но, за съжаление, не се получи".

"Все пак това ми беше първата медийна проява в качеството ми вицепремиер и министър на МВР. Съжалявам, просто съжалявам", допълни Бойко Рашков.

Това изказване обаче не е приемливо за политик и смъква в страната ни в класацията ни за медийна свобода. Най-нормално е в този случай да ги санкционират с вашето отсъствие, посъветва го водещата Светла Петрова.