Бившият спортен министър Красен Кралев също коментира скандала, в който се забърка служебния силов министър Бойко Рашков с bTV. Както БЛИЦ писа той се оплака от участието си вчера сутрин в bTV, като подчерта, че не е доволен от начина на водене на Биляна Гавазова и Златимир Йочев и заяви, че това „вероятно е доходна дейност“. По-късно от медията отговориха на министъра с официална позиция.

Цял ден социалните мрежи прегряват от коментари по темата. Ето какво смяната и Красен Кралев:

Днес Бойко Рашков - личният вътрешен министър на Румен Радев, си позволи да засегне публично репутацията на двама от водещите журналисти в страната. По Българското национално радио той заяви, че би “премахнал незабавно” водещите на сутрешния блок на БТВ. Защо? Защото по време негово доброволно участие в ефир са му задавали един и същ въпрос няколко пъти.

На мен и на моите колеги министри в кабинетите на Бойко Борисов са ни задавали неудобни въпроси по едни и същи теми години наред. Да, и по време на нашите интервюта въпросите са се диктували в слушалките на водещите. Давали сме коментари по всевъзможни въпроси с ясната представа, че БТВ са ярко опозиционно настроени към ГЕРБ като управляваща партия.

Никой министър не си е позволявал да коментира етиката на журналисти от която и да е медия и да призовава за тяхното “премахване”.

Първата ми мисъл по темата днес беше: “Представяте ли си тези реплики на Рашков да бяха изречени от някой министър на Бойко Борисов?!” Виновникът щеше да бъде унизен медиийно, линчуван публично и незабавно уволнен лично от министър-председателя Борисов.

Иска ми се сега да прочета коментарите на тези, които години наред твърдяха, че ГЕРБ контролира и репресира медиите. Иска ми се да чуя категоричния отговор на Румен Радев, който отговаря лично за поведението и думите на министрите в служебния си кабинет.

Господин президент,
превръща ли се под Ваше ръководство българското вътрешно министерство в маша за репресии върху медиите, обществото и политическите опоненти? Подкрепяте ли думите и действията на Бойко Рашков?