Очевидно главният секретар не може да работи в нормални отношения със сегашния министър на вътрешните работи. Министърът се раздели с доста ръководни служители в министерството. Това заяви пред БНТ депутатът от ПП-ДБ Бойко Рашков.

„Нашата информация отдавна е, че той не желае да работи с г-н Коцев като главен секретар, изолирайки го от работата в министерството“, посочи той.

Той намира за логично решението на Живко Коцев да подаде оставка като главен секретар на МВР.

„Аз го ценях много високо“, посочи бившият вътрешен министър.

Той обвини Калин Стоянов, че не знае какви са задълженията му във връзка с искането за неговото изслушване комисията за Нотариуса. По-рано Стоянов отказа с мотива, че въпросът дали Мартин Божанов е бил сътрудник на МВР е държавна тайна.

Според него министърът е нарушил грубо закона като не е предоставил тази информация, а аргументите за това са несериозни.

„Убитият (Нотариуса – бел. ред.) се ползва от правото да му бъде пазен животът, което е несъстоятелно“, посочи Рашков.

Водещата, обаче, го хвана натясно като му припомни, че той е назначил Калин Стоянов за шеф на ГДБОП. Рашков изтъкна, че му е имал доверие.

„Ние в МВР свършихме това, което към онзи момент можеше да се завърши“, обясни той.

„Говоря единствено и само за поведението на министъра в днешния ден“, добави Рашков и продължи: „Що се касае до нашата съвместна работа, това е друг въпрос, това е 2 години назад“.

Бившият вътрешен министър коментира и обвиненията на премиера в оставка акад. Николай Денков, че „в ДАНС има сляпо петно по отношение на наркотиците“: „Аз съм убеден, че акад. Денков има нещо конкретно предвид“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук