Лена Бориславова от ПП-ДБ с любопитна публикация във Фейсбук след политическите трусове в страната. Бременната фаворитка на експремиера Кирил Петков нападна директно президента Радев.

"На вниманието на всички, свикващи КСНС: Законите на страната трябва да се спазват - по буква и дух. И да, когато имаш назначено от теб служебно правителство и смениш ръководствата на всички служби еднолично, си спазил съществуващия закон засега, но не и неговия дух за разделение на властите", написа Бориславова.

"Подкрепата за Украйна не е обявяване на война, а мярка за спазване на международното публично право и териториалната цялост на една суверенна държава. Това би трябвало да го знае всеки главнокомандващ", допълни още тя.

Припомняме, че по-рано днес президентът Румен Радев направи първото си изявление относно скандалите в страната, след като Радостин Василев разпространи записи от заседание на Национален съвет на "Продължаваме Промяната".

"Много епитети се изказаха за тези записи, но проблемът е много по-дълбок. Той засяга моралните устои на политическата класа. Без доверието в политиците няма как да постигаме големи национални цели. Очаквам политическите партии да преосмислят не само своите програми и коалиционните споразумения, а политическия морал, принципите и начините да правят реформи", заяви по-рано днес държавният глава.

"Алабализмите не са мой прийом. Очевидно те са прийом на други хора, както стана ясно от записите. Нека тези хора обяснят какво са имали предвид, както следва да обяснят и много други неща", добави той.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук