За да мине вотът е необходимо да има 121 души в подкрепа на вота. Ако съдим по гласовете, с които Минчев беше освободен, ги има.

Това заяви в ефира на Нова тв зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин.

„Не се чувствам удобно в ситуация, в която търсим човек по човек, които да подкрепят правителството. То не може да оцелее така дълго време“, смята той.

„Като кажем отцепници, визираме хора, които се отделят от ИТН, но пък остават с позициите, с които са избрани от народа. Безспорно ще бъде по-лесно да работиш с три формации, вместо с четири. Не е това била обаче идеята на правителството. Ако може да направим нещо, което да възстанови комуникацията с ИТН. Ако наистина са напуснали заради недоволство, бих предпочел да можем да поговорим“, призна Вигенин.  

Той отказа да посочи друг човек за поста на Петков: „От ПП избират кой ще заеме този пост, аз няма да коментирам евентуална рокада. Това е тяхно решение“, подчерта Вигенин.

„Критиките не са към БСП, а към Петков и ПП. Те са тези, които трябва да решат този въпрос“, добави той.

„Възразявам срещу думите на Радев от последните дни. Не се купуват депутати, те не се притискат. Подобно говорене, което не е базирано на факти, допълнително отвращава хората от разпадащата се в момента политическа система в България. Думите на Радев са твърде силни и емоционални“, смята Вигенин.

„Смятам, че Радев може да подкрепи правителството в търсенето на позитивните решения“, добави той.

Според него френското предложение е най-доброто, което сме получавали до момента.