Намаляването на изборният праг не е била сред обсъжданите теми на последното заседание на Политически съвет на тройната коалиция, увери говорителят на БСП Корнелия Нинова. Заместник – председателят на НДСВ Милен Велчев също определи като спекулации твърденията, че жълтите са поискали да се намали от 4 процента на 3 на сто прагът за влизането в парламента на отделните партии. Двама участваха в предаването “Неделя 150” по БНР.
Нинова обясни, че има определена работна група между трите политически управляващи партии, която да разработи промените в изборното законодателство. Тя уточни, че до 1 март трябва да бъдат взети решенията за измененията в законите, свързани с провеждането на изборите.

Говорителят на БСП коментира и вотът на недоверие към правителството, внесе от опозицията заради провал в цялостната му политика. В условията на икономическа криза, когато трябва да има единение и разум, вотът на недоверие е несъстоятелен, категорична беше тя. Според нея досега от опозицията няма алтернатива, предложена на сегашното управление. /БЛИЦ