След среща между ръководството на БСП и Виолета Александрова, бивша зам.-директорка на Държавен фонд „Земеделие“ по времето на кабинета "Орешарски", социалистите са наредили на служебния земеделски министър да върне Мирослав Николов и Александрова като шефове на фонда.
Земеделските производители не спираха да се оплакват от Николов и Александрова. Срещу тях бе пуснат сигнал в прокуратурата от лидера на РЗС Яне Янев.

Той твърдеше, че двамата живеят на семейни начала и заедно с майката на Николов – Руска Николова, са собственици на фирма "М енд В Консултинг" ООД, която консултира общините при изработването на обществените поръчки. Николов не спираше да раздава тлъсти бонуси на любимата си, като само за месец тя беше получила 14 хил. лв. възнаграждение, се твърди в медиите.

Земеделският бранш са много притеснени от връщането на двамата и смятат да сезират и Брюксел за действията на Николов и Александрова. Валят и протестни писма до министър Бозуков, земеделците се притесняват, че няма да получат субсидиите си навреме, а дори и да ги получат ще се наложи да връщат ресто.