Новият служебен министър в кабинета "Герджиков" Христо Бозуков обяви по-рано днес, че ще направи ревизия на ДФ "Земеделие", който се обви в печална слава след изцепките на началника си Румен Порожанов.
По този начин Бозуков даде заявка, че най-накрая ще бръкне дълбока в схемите на Фонда, които засега остават недосегаеми, въпреки проверките на компетентните органи.

Припомняме, че в разгара на лятото в ДФ "Земеделие" нахлуха служители на ДАНС, които иззеха цели кашони с документация. Предполага се, че именно между папките е заровено кучето с далаверите.
 
Порожанов може да се вози за последен път на служебен автомобил

До медията ни достигна информация, че Бозуков няма да пипа формално. Министърът ще направи тотална ревизия на общинските проекти, за много от които се твърди, че са били притискани, за да бъдат одобрени.

От своя страна Порожанов е усетил жегата и днес е свикал комисия, която да преразгледа всички общински проекти, които са се оплакали. Подозира се, че действията му са насочени не към реални усилия за прозрачност, а са чиста формалност, за да отбие номера и да излезе чист пред агросектора.

Земеделски производители се надяват, че въртележките на Порожанов този път ще бъдат разобличени и няма да се повторят срамните сцени, в които той заблуждаваше министър Десислава Танева и Бойко Борисов, че ситуацията с еврофондовете е под контрол.

Министър-председателят Борисов даде ясен знак на Герджиков да дава на прокуратурата всеки подозрителен факт, които открие. Твърди се, че в ДФ "Земеделие" са се разигравали колосални схеми.

Това ще е първият тест на министър Бозуков, в който той може да покаже на практика, че действа безпристрастно и по европейските норми и правила!

Румен ИВАНОВ