Решението от днес на Административен съд София-град , че Атанас Зафиров представлява коалиция "БСП за България" не е окончателно и ще бъде обжалвано пред ВАС.

Още повече това решение се отнася за сега съществуващата коалиция „БСП за България“ и за 50-то НС , а не за изборите за 51-то и за бъдещи коалиции.

Това казват в своя позиция Георги Свиленски и Иван Чемнчев, които бяха изключени от партията заедно с Корнелия Нинова.

По-рано административният съд потвърди решението на ЦИК, с което изпълняващият фунциите председател Атанас Зафиров е вписан като представляващ коалицията "БСП за България". Това е поредна важна стъпка на социалистите по пътя към широкото ляво обединение.

Решението идва в деня, в който БСП подписва колиацинно споразумение с всички леви партии в България за общо явяване на изборите. Припомняме, че Централната избирателна комисия със свое решение вписа Атанас Зафиров като представляващ коалицията "БСП за България".

Решението обаче беше обжалвано в опит на бившия председател и бивш член на партията Корнелия Нинова и неправомерно опълномощените от нея изключени от партията бивши членове Иван Ченчев и Георги Свиленски да блокират явяването на БСП на изборите в широко ляво обединение.

Днес съдът категорично отхъврли тяхното искане.