Не му приляга. Мисля, че не приляга на висотата на президентската институция да дава емоционални и унизителни оценки на политически партии в България. Така Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“ коментира пред bTV днешното изказване на Румен Радев.

„Политическите партии са израз на хората и на техните идеи. Зад „Продължаваме промяната“ (ПП) има половин милион избиратели. Той сложи всички под шапката на шарлатаните“, посочи Лорер.

Радев хвърли бомба, свързана с Асен Василев и Борисов: Беше грешка, че...

Той изтъкна, че по конституция президентът трябва да обединява, а не да разединява.

Водещата му припомни момента, в който Румен Радев излезе пред протестиращите с думите „Мутри вън!“, а той коментира: „Когато президентът излезе той представяше исканията на българския народ така, както той ги усети“.

„Това беше най-емоционалният момент, защото той стана едно с българския народ. В резултат на това се появи ПП“, призна Лорер.

„Това е явен знак, че разривът между „Промяната“ и президентството има други корени, президентството очевидно има политически амбиции и „Промяната“ очевидно ги е разочаровала“, каза още той.

Депутатът припомни, че още в самото начало ПП са заявили, че са благодарни на Румен Радев, но няма да бъдат президентска партия.

„Явно това не се е понравило“, каза той и допусна, че президентът ще се занимава с инженеринг на други политически партии.

„Имам много ясна представа, че много пъти „Промяната“ се опитваха всички политически сили да я пришият към президентството“, заяви Лорер.

Той коментира и думите на Корнелия Нинова по повод скандала с Радев.

„Истинската причина г-жа Нинова да се тревожи е изключително тежка електорална съдба на БСП в последните години, когато тя ръководи. Това няма никаква връзка с ПП. ПП седи точно в центъра на българската политика“, каза депутатът от ПП.

Нинова разби оправданията на Радев, че Петков и Василев го излъгали и каза истината

По отношение на ББР той посочи, че към септември тази година тя е на плюс с 30 млн. „Това добро или лошо управление е, според вас“, каза той в отговор на твърдението на министър Пулев, че банката е в лошо състояние.

„Всички знаем, че г-н Габровски ще бъде в контекст на мандат на ГЕРБ. Там всички са декор, защото там решенията се взимат еднолично. Няма да подкрепим мандат на ГЕРБ“, заяви Лорер.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук