Радан Кънев се изненада неприятно от решението на "Да, България" да се явят самостоятелно на изборите. След като отритнаха Кънев и партията му "Нова република", стана ясно, че разколът е довел дотам двамата да си общуват само през социалната мрежа, информира Канал 3. За плановете на партията на Иво Прокопиев и Христо Иванов Радан получава информация единствено от медиите.
Кънев обвини "политическите си приятели" от "Да, България" в липса на такт и зрялост и им изпрати "кърваво писмо" във "Фейсбук":

"Очаквах смелост, зрялост и решителност от всички политически съратници за обща битка за радикална съдебна реформа и изкореняване на корупцията.
Научих от медиите, че Христо и групата около него отказват да се включат в тази битка заедно с нас. Всеки сам решава докъде му стигат силите. Желая успех. Днес обаче има нужда от смелост и решителност. Нова Република вече започна битка – битката е тук и сега. Не е някъде в неясното бъдеще, когато пораснем. Битката е за незабавна промяна, за безусловна капитулация на мафията, за свободна икономика. Битката е тежка, а противниците са мощни и дебели. Много от основателите на "Да, България" са наши политически приятели и осъзнават много добре, че нямаме време."