Лидерът на ДСБ в Бургас д-р Георги Митев подава оставка. Това обяви самият той ден преди утрешната визита на Радан Кънев за отчетно-изборната конференция в града, предаде "24 Часа". Според запознати на нея се очаква шефът на регионалната БАБХ да бъде сменен с известния адвокат Иво Баев.
"Това ДСБ не е моето ДСБ, а й името му вече е друго (б.р. Нова република. Омръзна ми от разцепление в дясно и не искам да ставам част от такива центробежни процеси)", заяви Митев. В Бургас той минава за яростен привърженик на запазване единството на РБ. Митев няма да посрещне досегашния си началник Радан Кънев в Бургас, а по същото време ще пътува утре за конгреса на Реформаторския блок в София, където се очаква да бъде позволено индивидуалното членство в него.

"Очаквам там да се съберем много бивши и настоящи председатели на ДСБ и на място ще решим какво да правим. При това положение оставането ни в партията е немислимо, а индивидуалното членство в РБ е единият от вариантите", коментира Митев. Преди президентските избори лидерът на ДСБ бе остро критикуван от адвоката Иво Баев /б.р. син на големия художник и бивш депутат от СДС във ВНС Георги Баев/, че говори от името на цялата организация, че е за оставане на ДСБ в РБ.