ДАНС уведоми лидера на СДС Пламен Юруков, че при извършената проверка, поискана от самия Юруков, не са открити данни да е служил на бившата служба "Сигурност" и ДАНС. Това се казва в официалното писмо от ДАНС във връзка с изнесена информация в медиите за председателя на СДС Пламен Юруков.
"При извършената проверка в архивите на бившата Национална служба "Сигурност" и в архивите на ДАНС не се откри наличието на Ваша декларация за сътрудничество, както и не се откри наличието на каквито и да е собственоръчно или печатно написани от Вас материали",  се казва в писмото. изпратено от ДАНС до Юруков. 
БЛИЦ  припомня, че по-рано днес лидерът на СДС Пламен Юруков отрече твърденията, че в средата на 90-те години е бил информатор на Националната служба "Сигурност". "Всички компромати пускани по мой адрес, са слухове и целят провала на предстоящата конференция на Съюза на демократичните сили", каза Юруков. Той обаче бе категоричен, че конференцията няма да бъде провалена.

"Това е компромат и институциите в случая трябва да си свършат работата. Интерес имат тези, които целят да провалят конференцията на СДС, защото явно вече СДС е политическа заплаха. За съжаление още се използват методите на бившата Държавна сигурност за разправа с политически противници", заяви Юруков. На въпрос дали знае откъде идва тази информация, той заяви: Не съм казал, че не знам откъде идва информацията, а че не ме интересува. Има си хора, които ги измислят тези неща и си ги правят. И уточни само, че атаката не идва от кръговете на СДС". БЛИЦ