Петък е ден на опозицията - тя трябваше да организира своето присъствие в зала, за да чуе отговорите на премиера Борисов. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Д-р Даниела Дариткова.

"Ние сме били толкова, колкото е възможно в контекста на предизборната кампания и празниците, които днес трябва да бъдат посетени от колегите народни представители в техните региони", заяви още д-р Дариткова. 

Нинова грубо нападна Борисов: Удари дъното!

Тя посочи, че всеки ден има различни мероприятия и числеността на народните представители е различна. 

На въпрос защо са били два опитите за регистрация, а не три, д-р Дариткова поясни, че няма изискване колко да бъдат те.

"Корнелия Нинова избяга, когато премиерът Борисов беше в Народното събрание да й отговори", допълни тя, цитирана от Фокус.

Заради Нинова Борисов извънредно ще...

Д-р Дариткова припомни, че премиерът Борисов преди около две седмици беше в Народното събрание и е отговарял на въпроси на опозицията. 

"Председателят на "БСП за България" избяга същия ден от парламентарен контрол и не дойде да зададе своя въпрос. Сами може да правите изводи за това, чие поведение е последователно и чие поведение не отговаря на парламентаризма", каза д-р Дариткова. 

Тя поясни, че според правилника на следващо заседание при парламентарен контрол и при присъствие на Корнелия Нинова, ще може да се зададе отново този въпрос и да му бъде отговорено.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!