Не смятам, че субсидията е основното, което държи политическите партии живи. В началото тя е била толкова, колкото я приехме вчера, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

„Политическите партии трябва да чуват гласа на хората. 2,5 млн. български граждани решиха, че субсидията трябва да е такава”, заяви тя пред bTV. Дариткова добави, че от ГЕРБ са чули гласа на хората още 2017 г., но предложенията им бяха отхвърлени.

„Трябва да се следи отношението на обществото към партиите. Дебатът не се състоя по същество, всички спориха за размера”, каза още тя.

Дариткова бе категорична, че ГЕРБ нямат намерение да наказват опозицията. „БСП е голяма партия, имат много гласове. Разполагат със значителен финансов ресурс”, посочи депутатката и посъветва социалистите да си правят по-разумно сметките.

Във връзка с намаляването на субсидиите, Дариткова изрази мнение, че в ГЕРБ трябва да се проведат разговори за размера на членския внос, който в момента е 2 лв.

Що се отнася до предстоящото в неделя Национално събрание на партията, тя заяви, че на форума ще бъде променен Уставът и ще се гласуват оставки на членове на Изпълнителната комисия.

„Темата „Цветанов” е приключила. Той не е член на ПГ на ГЕРБ. В парламента се опитваме да се справяме с всички предизвикателства. Преди няколко седмици говорихме за последно с него”, каза още тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ