"Г-н Борисов винаги е бил ясен и конкретен от своите послания. Те са достатъчно ясни за всички членове на ГЕРБ. Очаквам този стил на поведение на продължи и да бъде превантивна мярка и ГЕРБ да има здрави морални устои. За съжаление, имаше примери, които налагаха последващи действия - дали политическа отговорност или оставки. Това ни отличава от политическите опоненти." Това каза председателят на ПГ ГЕРБ Даниела Дариткова пред bTV.
"Г-н Борисов прави превенция на превръщането на партията в такава. Аз съм вече десета година народен представител от Смолянска област и всяка година потвърждавам обещаното на избирателите си. При всяко съмнение за нарушение на етиката и принципите на ГЕРБ се подават оставки. Няма как да правя обобщение. Всеки случай е различен", допълни Дариткова. 

"След напускането на Цветанов се налага да има изпълнителна и етична комисия. Трябва да се преглеждат всички жалби и проблеми в структурите.Трябва да бъдат отговорни хора с достатъчно компетентности. В сряда предстои събиране, на което ще се уточнят всички подробности свързани с комисиите и какъв да бъде принципът им на функциониране. Важно е, когато има проблем, да не се адресира директно до г-н Борисов, а да минава през тези комисии", обясни тя. 

Чистотата на членовете и тяхната безпристрастност в комисията ще се гарантира чрез многостепенна оценка на всеки случай. Това няма да е ударна комисия. Въпросът е, когато има спорове това да не се отнася директно до Борисов, а да има ясен ред за придвижване на жалбите, разкри още Дариткова.