Съдия Вилислава Ангелова от специализирания съд прекрати и върна на прокуратурата делото срещу Симеон Дянков, Трайчо Трайков, Иво Прокопиев и трима мениджъри от консултанското дружество "Булброкърс" за продажбата на 33% държавен дял в Електроразпределителното дружество EVN, предава "Канал3".

Това е втори съд, който връща обвинителният акт. През октомври същото стори и съдия Костадинка Костадинова.

Основният аргумент на съдия Ангелова е, че делото е внесено от "некомпетентна прокуратура", тоест от Софийската градска, а не от Специализираната.

Другият аргумент на съда е, че трябва да има повече конкретика в обвинителния акт за мястото на деянието. Решението не е окончателно и то може да бъде протестирано пред Апелативния спецсъд.

Прокурор Емил Петров увери, че ще протестира, след като се запознае с постановлението на съда. По думите му трябва цялото общество да види "как са продавани държавни дялове."

"Тогава няма да се чудим защо сме на този хал", добави той. Според него процесът ще покаже, че държавните дялове са продавани по задкулисен начин.

В случай, че Апелативният специализира съд реши делото да не се връща на прокуратурата , следващото заседание ще се проведе на 10 април.