За тези два месеца управление, правителството се опитва да управлява държавата като "стартъп" програма. За жалост, повече от 80% от стартъпите фалират. Това каза членът на енергийната комисия и депутат от ГЕРБ Делян Добре в "Още от деня" по БНТ. 

"В Хасково има една пицария, която аз много обичам. Стартъп е, ако примерно тази пицария иска да продава пици с дронове. Това са екзотични идеи, от които 1% успяват. Бюджетът им е социален експеримент, а планът е енергиен и транспортен експеримент. Те са толкова екзотични, че голяма част от тях няма да сработят. Хората от тази държава не могат да издържат този стартъп", каза още той. 

"Казваха, че всяка година се крадат 8 млрд. от бюджета. Къде са сега тези 8 млрд.? Ако се крадяха или продължават да се крадат, искам да знам къде са. Всичко това са предизборни пушилки. Ако тези 8 млрд. са се крадяли, те трябваше да са там, а сега се взема нов дълг", допълни Добрев. 

"Те "Автомагистрали" продължават да възлагат и плащат инхаус. Всичко, което казаха, излезе лъжа. Те спряха да ги говорят. Претоплят стари манджи с "Барселонагейт", каза още той. 

"Чухте, че днес президента каза, че ДДС трябва да се намали с 9%. Прави му чест, че подкрепя тази наша идея, както и много други. Какво стана с подслушванията? Къде отидоха тези подслушвания? Има ли подслушвани или няма? Оказа се, че няма. Лъгаха, за да спечелят изборите. Държавата е по надолнище. Ако ГЕРБ управляваше, цените щяха да са същите, но ние щяхме да даваме компенсации", заяви депутатът на ГЕРБ. 

"От сметката на бизнеса нямаше да извадим 129 лв., а 429 лв. Инфлацията в еврозоната е 5,1%, а в България е 10%. Когато намалиш ДДС, увладяваш инфлацията. Държавата действа като бензин в огън в инфлацията - подклаждат я, а не се опитват да я свият. В бюджета ще има милиарди допълнителни приходи, заради инфлацията", каза Добрев.