Формацията на Кирил Петков и Асен Василев се опитва да продаде на хората една илюзия за това как едни почтени хора ще оправят държавата, тя ще стане богата и изведнъж всички ще станат богати. В истинския живот нещата не стоят по този начин, заяви в предаването „Офанзива” по Нова нюз Делян Добрев от ГЕРБ.

„Това на кое място ще бъдат, зависи от това колко хора ще им повярват”, добави той.

„Договор всеки може да подписва. Всеки трябва да се вглежда в себе си, преди да започне да издава присъди кой е почтен.
Не знаем какво предлагат те. По отношение на това, че няма да се вдигат данъците – 12 години сме управлявали и не сме ги вдигали имало е случаи, в които сме ги намалявали.

За течовете в държавата - свалихме незаконните цигари до 5%. Твърденията, че новото ръководство на НАП е събрало с 2 млрд. повече, също е илюзия”, каза още Добрев.

По думите му, след 14 ноември е важно да има правителство заради идващата зима, заради кризата

„Ако ГЕРБ управлява, българското общество би спечелило. Доказали сме, че можем да управляваме по време на кризи, а такава се задава през зимата. Моето мнение е, че трябва да потърсим всички варианти за съставяне на правителство, противното означава нови избори през февруари и още по-голямо потъване”, посочи той.  

„Свършиха номинационните събрания за кандидат за президент по места. В Хасковско най-много номинации имат Борисов, Димитър Николов и Томислав Дончев.

Ако преди 4 години профилът на президента трябваше да е военен, сега трябва да е човек с финансово образование, защото хората в момента не се тревожат нито от ковида, нито от бежанците. Големият проблем, който предстои през зимата, е, че хората ще обеднеят заради инфлацията.

Ако се случи така и пак не се сформира правителство, този президент трябва да знае как да преведе, със служебното си правителство, България през кризата”, категоричен бе Добрев.

„Цените на тока и парното ще скочат с много от 1 януари, така сочи логиката на пазара. Увеличението ще се отрази на всички договори, развалянето им ощетява обществения интерес, защото ще платим същото нещо по-скъпо догодина", смята още бившият енергиен министър.