Управляван ни смешници и всички сме съгласни, но на нас не ни е смешно, защото всеки ден обедняваме. 1000 лева вече не са 1000 лева педи 3 или 6 месеца, да не говорим преди 1 година. Те са половината на това, което бяха. В моя Фейсбук се промъкват провокатори. Тези, които много не дразнят, им отговарям. 

ГЕРБ скочиха на Кирил Петков заради компенсациите, ток и парно може да поскъпнат с до 200%

Това каза Делян Добрев на среща с актива на ГЕРБ в Шумен. 

По думите му, тролът го питал, защо сега ГЕРБ говорят много за инфлация, а като са били в управлението не са говорихте за инфлация. "Ми щото нямаше", отвърнал му Добрев и представи данни: 

Такава инфлация не помним от 97 година. Извадих статистика. 

Царя - 4.7%

Тройната коалиция - 8.39 

Борисов 1 - 2.91% 

Втори кабинет Борисов - 0.4%. Не само, че няма инфлация, а тя е инфлация. 1000 ле купува повече, отколкото преди. 

Трети кабинет Борисов - 2.27. 

За 11 месеца на смешниците 14.4%, 20.7 на хранителните продукти. 

"Оставка! Знаете ли защо им е висока инфлацията? Защото крадат от всяко нещо, но са и некомпетентни. Вече 11 месеца им казвам, че трябвa да покrдепят бизнеса, да намалят цените на тока и и газа за бизнеса, за да не се вдигат цените за нас", обясни Добрев. 

"Петков се похвали, че дал 4 милиарда за подкрепа на бизнеса. Ако ги беше дал нямаше да имаме такава инфлация. Написах писмен въпрос към министъра и ми се получи добре. Министърът отговори, че всъщност са дадени 1 милиард. 

Представяте ли си как лъжат. С 4 пъти по-малко са дадени. Ама ние щото дадохме за студентите , ама бяхме заделили едни пари за едно зърно и един заем върнахме, а накрая ще се получи, че дадените пари са повече", каза още Добрев. 

"Защо смениха шефа на КЕВР? " - попита той - "Смениха го за да не знаете с колко скача тока. За да не разбираме. На 31 март ЕРП-тата, топлофикациите, газовите дружества трябва да си дадат прогнозите за увеличение. Те си г дадоха. Всяка друга година след десетина дена се качват на страницата на КЕВР и се знае. 

За пръв път от 20 години тази информация я няма. Крият я, знаете ли защо я крият. Защото заявленията са за 150%". 

"Направихме извънредно заседание на енергийната комисия на парламента,. Извикахме КЕВР и там питахме колко са тия заявления. вярно ли е че, искат 10-200%. Не ни казвайте точно, поне горе долу. Не казват. Предложихме да гласуваме да изискваме тази информация. Гласуваха против. Гласуваха против ние и вие да разберем с колко ще скочи тока. И казаха няма нужда да плашим хората", разкри още той.

Добрев поиска да завърши речта си с един виц. 

- Отива един човек в магазина и казва на продавача: Ми то хляба е по малък.

- А продавачът му отвръща, ми защото е без ДДС.