"Няма нищо лично. Учудвам се, че я няма г-жа Йончева, защото тя в продължение на месеци, когато ме клеветеше, посети всички студиа". Това заяви в ефира на Нова тв депутатът от ГЕРБ Делян Добрев по повод това, че ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата срещу Елена Йончева във връзка с общ бизнес 50/50 с Цветан Василев.

Водещият Виктор Николаев разкри, че депутатът от БСП Елена Йончева е отказала покана за гостуване.

"На базата на документи подадохме сигнал до главния прокурор, до НАП и КПКОНПИ. Прокуратурата и компетентните органи са единствените, които ще преценят дали има престъпление.

"На пръв поглед всеки може да има фирма с всеки друг. Смущаващото в случая е, че в удостоверение пише, че тази фирма е регистрирана с 10 000 лева капитал, собственост 50:50. Само че единият акционер, автоската телевизия на Елена Йончева дава 5000 лева, а другият акционер дава 315 000 лева. Не обвинявам никого. Просто искам Елена Йончева да обясни, а прокуратурата, КОНПИ и НАП да проверят дали тези действия са законово съобразени.

Снощи, ровейки се в Търговския регистър, осъзнах, че това не е просто някаква минала история. Тази обща фирма все още съществува, тоест те двамата все още са съдружници", добави политикът.

"Опозицията се занимава с това да руши, а не да предлага градивни решения. Не се вижда за съжаление, всичко, което е постигнато в държавата", заключи Делян Добрев.