ДПС-Ново начало ще го видите на изборите, другите са нелегитимни, заяви председателят на парламентарната група на Движението Делян Пеевски в парламента.

Пеевски коментира, че заявлението за участие в изборите, подадено в Централната избирателна комисия (ЦИК) от поддръжниците на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, е нелегитимно.

ЦИК направиха пълни циркове, заяви Пеевски и се отрече от двамата представители в комисията от парламентарната квота.

ЦИК няма защо да бъде в тази сграда, ръководството на парламента трябва да предприеме действия и да им намерят нова сграда, препоръча Делян Пеевски след събитията, разиграли се в понеделник и продължи:

Председателката на ЦИК избяга в Азербайджан, ние имахме представители в комисията, вече нямаме такива и ако имахме президент, вече трябваше да ги е освободил. Ние нямаме такъв.

Има едно ДПС – нашето. Друго няма. Отцепниците да се явяват както искат, отговори той на въпрос, ако на изборите през октомври се явяват и двете крила в движението.

Делян Пеевски съобщи, че ДПС ще предложи промени, с които да се ограничат правата на държавния глава във връзка с назначенията в органи, където президентът има квота.

Румен Радев назначава директно хора на Русия там, където има квоти. Ние ще направим предложения във всички закони да има публична процедура за всички назначение на мистър Кеш Радев. Той е човекът на Москва в България. Това е много опасно за България, заяви Пеевски.