Деница Сачево си припомни днес къде за първи път си е вадила хляба. Социалният министър посети първото си работно място - Регионалната библиотека "Дора Габе" в Добрич. 

Тя посети родния си град с депутатите от ГЕРБ Калин Вельов, Даниела Димитрова и Емилия Милкова. Те разговаряхме и с културните дейци и артисти от Добрич и региона.

"Най-големият проблем днес е липсата на умения за работа с информация и трябва да дадем перспектива на библиотеките и читалищата да се превърнат в места за придобиването им.

Като зам.-министър на образованието и науката работих усилено библиотеките да станат класни стаи чрез изнесено обучение.

Да ги направим предпочитано място за учене, където да покажем на децата как да разпознават фалшивите новини, да отсяват фактите от мненията и да ги анализират.

За по-възрастните в следващия програмен период на ОП "Развитие на човешките ресурси" сме предвидили 750 млн. лв. за обучения на дигитални умения, включително чрез библиотеките и читалищата", коментира Сачева в личния си профил във фейсбук.