Смятаме, че Мая Манолова е печелившата кандидатура за София. През последните 4 години като омбудсман беше припозната от гражданите като човек, който иска да намери решение на проблемите им.

Тя е чувствителна към обществото. Смятаме, че може да обедини онези софиянци, които искат промяна. След 13 години на управление е нормално да има грешки и умора. Това заяви зам.-председателят на БСП - България Деница Златева в ефира на БНТ.

По думите ѝ общото между Румен Радев и Мая Манолова е, че и двамата имат голяма извън партийна подкрепа.

Според нея много сме се фокусирали в София, но и в Русе и  в много други градове левицата има шанс за победа.

Попитана дали това не е последен изстрел за победа, тя заяви, че тръгват от много ниска база, но са си поставили за цел да удвоят кметовете си.

"Нека да си говорим след балотажа. Левицата е единствената партия, която излезе с национална платформа. За нас е важно не само областният център, но и как се управляват малките населени места", заяви още Златева.

Попитана дали е понижение за Мария Габриел ресорът, който получи, тя заяви, че е имало големи очаквания. "Ресорът е ресурсен", каза още тя и добави, че оценката се дава в края на мандата.

"Надявам се да успеем да се възползваме от този ресор. Важен ресор е, но не формира политики", смята Златева. Тя е категорична, че трябва да се чувстваме горди като български граждани оглавяват важни институции.