Промените в Изпълнителното бюро на БСП гарантират приемственост. Това каза пред журналисти новоизбраният заместник-председател на БСП Деница Златева след заседанието на Пленума на БСП, на който беше избран нов състав на Изпълнителното бюро, предаде агенция „Фокус“.
По думите й новите членове на ръководството имат дългогодишен опит в БСП. „Те ще покрият различни ресори и след това допълнително ще бъдат разпределени. Една част от депутатите бяха освободени като членове на ИБ, а тези, които останаха ще бъдат и връзката между ръководството на парламентарната група и политическото ръководство на БСП. Един от депутатите Кирил Добрев, който беше избран за заместник-председател по партийна дейност, декларира, че ще напусне парламента“, обясни Златева.

Попитана дали е било справедливо разпределението на депутатите, които излизат и на тези, които остават в Изпълнителното бюро, тя поясни, че това е право на председателя. Според нея гласуването в зала и тайното гласуване говори за изключително доверие в предложенията, които е направила Корнелия Нинова.

„Винаги е имало гласове и членове на Националния съвет, които са съгласни. Има други, които изказват съобръжение. Затова имаме избори, имаме възможност всеки да изрази своето мнение и позиция с гласуване, но 94 срещу 18 е една солидна подкрепа за предложенията на председателя“, каза Деница Златева.

Тя поясни, че има трима нови членове на Изпълнителното бюро, като пет от досегашните са били освободени. „Имаме избрано вече ръководство в пълния смисъл. Четирима заместник-председатели и един секретар по избори“, каза Златева. Тя уточни, че Кирил Добрев е заместник по партийна дейност, Стефан Данаилов по публични политики, Владимир Москов за местна власт.Златева поясни, че е била избрана за заместник-председател с ресор „Европейски въпроси и международна дейност“, а Вяра Емилова е новия секретар с ресор „Избори“.