До 15 март Националният съвет на БСП ще реши кой да е водач на листата за евроизборите. Спазваме процедурaта. Очаквам да имаме една много силна листа. Най-важно е какви политики ще отстояваме. Това каза зам.- председателят на левицата Деница Златева в ефира на БТВ.

"Визия за България стана бранд на партията. БСП е много по-силна и с по-голямо доверие отпреди. Фактът, че БСП и ГЕРБ са с изравнени позиции е предупредителен сигнал“, каза тя.

Златева коментира и обвинението срещу журналистката Елена Йончева. „Обществото стои зад Елена Йончева. Пет години след започналото разследване за източването на КТБ, прокуратурата решава да повдигне обвинение. За нас процесът е политически и стоим твърдо зад нея. Утре Елена Йончева ще разгласи нова порция корупционни сделки. Тя разполага с документи, а финансирането е направено по банков път. За нас няма нищо притеснително. Това нито ще сплаши Йончева, нито ще постави БСП в ъгъла“, увери тя.

Златева отказа да съобщи дали ще бъде в листите на БСП за евроизборите.

„Президентът е коректив на всяко едно управление. Независимо от различията трябва да има уважение. Явно някои хора трудно преглъщат по-високия рейтинг на президента“, коментира Златева институционалната криза.