С промените в Изпълнителното бюро на БСП председателят на НС на БСП Корнелия Нинова цели да се обнови екипът ѝ. Промяната засяга и парламентарната ни група. Това заяви пред БСТВ народният представител от ПГ на „БСП за България” Иван Ченчев, съобщиха от пресцентъра на БСП.

По думите му с увеличаването на броя на членовете на ИБ Нинова се опитва да разшири обхвата му, защото предстоят изключително важни избори, каквито са местните.

„Всеки има своя ресор, ще отговаря за него и ще дава отчети и пред Националния съвет”, заяви Ченчев.

Според него вътрешната опозиция в партията се е свила до изключително малък брой хора. Ченчев допълни, че БСП е свободна партия, в която всеки си изказва свободно мнението, но въпросът е, че се е случвало това да става преди заседание на Националния съвет на партията, пред медиите.

„Преди всяко заседание на Националния съвет едни и същи хора критикуваха ръководството преди да се изкажат на форума. Ако първо бяха го направили пред пленума, щеше да им бъде отговорено подобаващо и много от скандалите нямаше да се случат”, посочи депутатът от левицата.

„Така стана и с въпроса за финансите на партията. БСП има над половин милион лева в касата си, както бе установено от НС, а другите средства са отишли за кампании и политическа дейност”, информира той.

На въпрос дали дискусията на Националния съвет на партията се доминира от идеологически конфликт, Ченчев беше категоричен, че освен от изказванията на представителите на вътрешната опозиция, не вижда различия в идеологически план. „Всяко едно решение, което касае политика се взима от Националния съвет.

„Генералните решения, като „Визия за България и „Визия за Европа”- минаха и на Конгрес на партията. По-скоро става дума за субективни причини за различията”, посочи Ченчев. 

Депутатът от БСП Иван Ченчев обърна внимание, че е нужна лява политика и в спорта. Той се аргументира, че в голяма степен, децата в днешно време спортуват на принципа на частното начало. „Парите, които дават родителите, влизат в джобовете на някои. Децата нямат равен достъп до спорт. Много от площадките и стадионите не предоставят безплатни часове”, обясни Ченчев. Той добави, че спортът трябва да се реорганизира с лява политика на принципа на „отворените врати”. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!